Україна сподівається відновити постачання птиці в Європу з безпечних регіонів

27 грудня 2016, 17:03 1692

Якщо регіональний принцип щодо заборони на експорт діятиме в країнах ЄС, то так само він має діяти і в Україні.

Про це заявив міністр аграрної політики та продовольства Тарас Кутовий під час зустрічі з журналістами, коментуючи питання щодо заборони імпорту птиці з України, інформує Мінагропрод.

«Європейський Союз хоче запровадити регіональний принцип. Переконаний, що повинен бути дзеркальний підхід. Тобто, якщо регіоналізація діє у них, вона має діяти і у нас», — повідомив міністр.

До ЄС надіслана детальна інформація щодо заходів, вжитих Україною для ліквідації захворювання пташиного грипу в Херсонській області. Сьогодні діє заборона вивозу м’яса птиці та продуктів з нього зі всієї території України до ЄС.

Наразі, йде робота над запровадженням регіоналізації з метою відновлення експорту з областей України, вільних від грипу птиці, уточнили в Мінагропроді.


Для довідки: згідно міжнародних правил (Всесвітньої організації охорони здоров’я тварин (МЕБ), СОТ) країни можуть застосовувати принцип зонування/регіоналізації, що означає, визнання певних територій, вільних від хвороби, в межах країни, де реєструвались спалахи захворювання.