Україна має великий потенціал в тепличному секторі

24 лютого 2017, 14:08 2119

В Україні з кожним роком ситуація в тепличному секторі погіршується. Негативна тенденція спостерігається через високотехнологічне та енергетичнозалежне виробництво.

Таку думку в ході VI Голландсько-українського форуму з тепличних технологій висловив президент Асоціації «Теплиці України» Євген Чернишенко.

За його словами, з фінансової точки зору, у 2016 році виробники вийшли на мінімальні показники. 

«Причини різноманітні: відміна спеціального режиму ПДВ, проблеми інвестицій, повільний ріст ціни на овочеву продукцію. Сьогодні, щоб бути ефективними, ми розраховуємо на альтернативні ресурси енергії та запозичення прогресивних технологій, однак їх можна отримати завдяки інвестиційним програмам», — додає Чернишенко.

При цьому радник з питань сільського господарства Посольства Королівства Нідерландів в Україні Каролін Спаанс вважає, що в України є великий потенціал в тепличному секторі. 

За її словами, голландські компанії, науково-дослідні та освітні центри вносять значний вклад у стале тепличне виробництво з технологіями, які дозволяють економити ресурси та вирощувати свіжу продукцію з повагою до природи.

«Близько 15% річного обігу нідерландського сектору рослинництва — це інвестиції виробників посадкового матеріалу та науково-дослідних центрів, які постійно роблять свій вклад у розвиток галузі», — додала вона.