Україна і Словенія планують співпрацювати в органіці і agtech

13 березня 2019, 10:21 1919

Україна і Республіка Словенія домовились про активізацію прямого двостороннього діалогу між аграрними відомствами двох країн, зокрема, підписання Меморандуму щодо співробітництва, с метою розширення торговельно-економічної та інвестиційної співпраці в АПК.

Про це йшлося під час 8-го засідання Спільної Українсько-Словенської комісії з питань торговельно-економічного співробітництва, йдеться у повідомленні Міністерства аграрної політики та продовольства України.

«Наші країни мають багато напрямів для активної співпраці в галузі АПК. Зокрема, йдеться про розширення торговельно-економічного співробітництва, сприяння інвестиціям в сфері АПК в обох країнах, розвиток органічного виробництва, впровадження IT-технологій в аграрному секторі та співпрацю у сфері безпечності та якості продуктів харчування та СФЗ. Враховуючи досвід словенських колег під час вступу Словенії до ЄС, сподіваємось на їх підтримку в сфері адаптації українського законодавства до європейського», — наголосила в.о. міністра аграрної політики та продовольства Ольга Трофімцева.

За її словами, також сторони мають намір активізувати співпрацю у ветеринарній сфері, включаючи обмін досвідом у боротьбі з такими хворобами як АЧС.

Трофімцева додала, що створення повноцінної договірно-правової бази є важливою передумовою для розвитку двосторонньої кооперації, тому обидві сторони вже опрацьовують проект міжвідомчого Меморандуму про взаєморозуміння в галузі сільського господарства. За словами в.о. міністра, підписання цього документу заплановано під час проведення агропромислової виставки у червні 2019 р.