Україна домовляється про експорт агропродукції до Колумбії

07 грудня 2021, 12:50 2111

Розширення взаємовигідних партнерських відносин, обмін досвідом та активізація взаємодії у торговельній сфері між Україною та Колумбією – ключові завдання робочого візиту Голови Держпродспоживслужби Владислави Магалецької до Колумбії.

Про це йдеться на сайті Держпродспоживслужби.

«Українські продукти харчування користуються попитом на всіх континентах. При цьому вітчизняні виробники мають великий потенціал для зростання та зацікавлені у розширенні експорту. Саме ці питання обговорюватимемо з колегами з компетентних органів Колумбії з питань санітарії, фітосанітарії та безпечності харчових, представниками Міністерства сільського господарства та розвитку сільських територій, а також керівниками виробничих асоціацій та представниками великого бізнесу», — зазначила Владислава Магалецька.

Під час візиту планується обговорити питання щодо експорту української продукції птахівництва, ветеринарних препаратів, кормових добавок, кондитерських виробів, імпорту продуктів рослинного походження, фруктів та сухофруктів, риби та морепродуктів тощо.

Також візит стане нагодою для посилення співпраці між профільними державними установами двох країн з питань санітарії, фітосанітарії та безпечності харчових продуктів.