Трофімцева: Україна може закріпитися на ключових ринках органіки

21 лютого 2018, 12:25 2986

Двадцять українських компаній-виробників органічної продукції стали експонентами українського стенду на міжнародній виставці Biofach.

Про це йдеться у повідомленні Міністерства аграрної політики та продовольства України.

«Головні підсумки участі України в цьогорічній виставці Biofach ми зможемо підвести трохи згодом. Але я рада відмітити, що кожного року збільшується кількість виробників органічних продуктів, які гідно представляють свої товари на національному стенді. Другою приємною тенденцією є те, що Україна представляє не лише сировинну продукцію, але й все більше перероблених продуктів харчування, готових для продажу на поличках супермаркетів», — заявила заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань європейської інтеграції Ольга Трофімцева.

Вона також додала, що в рамках виставки українська делегація провела 8 офіційних зустрічей з європейськими партнерами, включаючи ФРН, Польщу, Швейцарію, Бельгію та Нідерланди. За результатами цих зустрічей було досягнуто конкретних домовленостей щодо прямої та більш дієвої співпраці на рівні міністерств та відповідних відомств у питаннях простежуваності ланцюгів постачання органічної продукції від виробників до кінцевих споживачів, обміну інформацією та тренінгів для українських фахівців цієї галузі.

За словами Трофімцевої, сьогодні світовий ринок органічної продукції динамічно розвивається, попит на різні види продуктів стабільно зростає, а Україна має всі передумови для закріплення на ключових ринках сертифікованої органічної продукції у якості надійного постачальника.

«Основним завданням міністерства на сьогодні в цій галузі є завершення формування законодавчої бази для функціонування ринку органічного сільського господарства в Україні, включаючи доробку відповідного законопроекту та формування реєстрів операторів ринку та інше», — резюмувала Трофімцева.


Для довідки: на сьогодні в Україні сертифіковано 381,2 тис. га землі для органічного виробництва, з яких 289,6 тис. га вже отримали сертифікацію, а 91,7 тис га — знаходяться у перехідному періоді. Загальна сума операторів — 426, з яких 294 — виробники органічної продукції, а 132 — інші оператори ринку.