Доля аграрного сектору вчергове в руках Народного фронту

19 грудня 2017, 18:28 2877

Сьогодні Верховна Рада України не змогла включити до порядку денного сесії проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо деяких питань оподаткування податком на додану вартість операцій з вивезення за межі митної території України олійних культур (№ 7403).

Згідно поіменного голосування про включення до порядку денного сесії законопроекту, «за» проголосувало 175 парламентаріїв, «проти» — 4, «утрималось» — 16, не голосувало — 130 нардепів.

Складається парадоксальна ситуація: сьогодні у ході Всеукраїнського аграрного віче представники фракцій «Воля народу», «Батьківщина» «Самопоміч», «Народний фронт», а також позафракційні депутати висловили наміри внести до сесійної зали та підтримати законопроект №7403, але фізично сьогодні у Верховній Раді була відсутня значна кількість парламентарів (див. нижче результати голосування — Прим. Ред.), тому наміри поки що залишаються намірами.

Власне мова йде про відміну поправки №180, внесену на розгляд Ради 7 грудня парламентарями від «Народного фронту» і яка тягне за собою втрати від 10 до 16 млрд грн.

Сьогодні на Всеукраїнському аграрному віче представник «Народного фронту» Тарас Кремінь чітко заявив, що вони помилились під час голосування.

«Народний фронт» повністю на стороні аграріїв, це було фактично непорозуміння», — каже він, запевняючи, що фракція готова його виправити, проголосувавши за законопроект № 7403.

Оскільки «Народний фронт» був ініціатором славнозвісної поправки, окрім того, оскільки «Народний фронт» має вагоме слово у Податковому комітеті, а також, оскільки спікером Верховної Ради є представник «Народного фронту», який може у будь-який момент поставити на голосування законопроект №7403, маємо ситуацію, коли вчергове доля аграрного сектору залежить на 100% від «Народного фронту».

Результати голосування