Студенти AgriStart перейшли до практичного вивчення точного землеробства

14 жовтня 2017, 12:07 3061

Проект AgriStart, створений компанією AgriLab спільно з Національним університетом біоресурсів і природокористування України, 10 жовтня провів перший  практикум з використання інноваційних технологій обстеження ґрунту для студентів аграрних спеціальностей.

На заході зібралися не лише студенти різних курсів та викладачі столичного аграрного ВНЗ, а й слухачі з інших областей, говориться у повідомленні організаторів.

Спікери теоретичної частини розповіли про те, з чого розпочинається впровадження точного землеробства, як відбувається зонування та картографування властивостей ґрунту, які сучасні методики використовуються для обстеження ґрунту.

СЕО компанії AgriLab, представник Міжнародної організації з точного землеробства (ISPA) в Україні Ярослав Бойко звернув увагу студентів, на те, що на 80% нової техніки, проданої сьогодні, є окремі елементи точного землеробства. Також він розповів про ефективність різних технологій точного землеробства: диференційоване внесення добрив дозволяє зекономити до 40% добрив та збільшити врожайність на 3-20%, змінні норми висіву економлять 3-9% насіння, а аналіз грунту підвищує ефективність використання ресурсів до 30% і більше.

Практичні заняття з використання новітніх технологій для діагностики ґрунту та стану поля пройшли у Бориспільському р-ні у ТОВ «Біотех ЛТД». Тут слухачі детально ознайомились із принципами роботи та алгоритмами застосування автоматизованих пробовідбірників ґрунту з GPS-прив'язкою, сенсорного обладнання для вимірювання твердості грунту, а також — дронів.

«Ми запланували проведення цілої низки цікавих, пізнавальних, мотиваційних заходів, метою яких є не лише поєднання теорії і практики у навчальному процесі, а й стимулювання студентів до впровадження інновацій, розвитку їх новаторських ініціатив, пошуку нових агрономічних рішень. Це не лише семінари, практикуми, участь у наукових дослідженнях, а й  стажування у найкращих виробничих компаніях, хакатони, гранти на навчання за кордоном тощо. Компанія AgriLab створила проект AgriStart з метою відкриття доступу студентам до сучасних технологій та найкращих світових агрономічних практик. Аграрний сектор в Україні відчуває гострий кадровий дефіцит та потребує висококваліфікованих фахівців, які будуть сміливо впроваджувати новаторські рішення», — сказав куратор проекту Олександр Гайдай.


Для довідки: AgriLab розробляє і впроваджує комплексні рішення для підвищення ефективності агробізнесу, має успішний практичний досвід у системному впровадженні елементів точного землеробства та входить у п’ятірку найінноваційніших агрокомпаній України згідно рейтингу Forbes 2016 року. У складі компанії – експерти з США, Канади, Європи, України.