СЕТАМ продав права оренди землі на 32 млн грн

05 лютого 2019, 16:28 2057

Держпідприємство «СЕТАМ» Міністерства юстиції України провело на OpenMarket понад 300 електронних торгів прав оренди землі на 32,3 млн грн.

Про це йдеться у повідомленні СЕТАМ.

До продажу на спеціальному майданчику було запропоновано права оренди на ділянки у всіх областях України.

В цілому кількість проведених аукціонів на OpenMarketLand — 507. Кількість успішних проведених аукціонів на OpenMarketLand — 301. Загальна стартова сума продажу — 10,647 млн грн. Загальна сума продажу — 32,3 млн грн. Таким чином, загальне подорожчання лотів склало 203,7%,  говориться у повідомленні.

«Електронні торги довели високу ефективність. За рахунок конкуренції між потенційними покупцями відбувається суттєве подорожчання від нормативної грошової оцінки. Це дозволило залучити додатково до місцевих бюджетів 21,7 млн грн», — наголосив генеральний директор ДП «СЕТАМ» Віктор Вишньов.

Торги з продажу оренди землі відбуваються виключно з використанням сучасної технології Blockchain, яка унеможливлює будь-які маніпуляції та корупційні ризики, уточнили в СЕТАМ.


Для довідки: восени 2018 року Державне підприємство «СЕТАМ» та Державна служба з питань геодезії, картографії та кадастру презентували пілотний проект впровадження електронних земельних торгів. OpenMarket (ДП «СЕТАМ» Міністерства юстиції України) — це простий та ефективний засіб реалізації майна через мережу Інтернет. Система працює на всій території України з 2014 року.