Саакашвілі: Проект Cargill в Южному гальмують чиновники

28 вересня 2016, 17:22 2162

Найбільша американська інвестиція в Україні опинилася під загрозою зриву через недбалість київських чиновників, які відмовилися виконувати взяті на себе за договором зобов'язання.

Про це заявив голова Одеської облдержадміністраціі Міхеіл Саакашвілі, пише «Інтерфакс-Україна».

«Це найбільша інвестиція за останній час в Україні — в цілому близько $200 млн, практично нове життя «ТІС» і порту «Южний». Інвестор виконав свої зобов'язання, підписав договір із урядом, що уряд поглибить порт, а вони побудують все інше. Ось зараз уряд говорить: може, ми не будемо поглиблювати порт. Хто після цього зайде в Україну?» — запитує Міхеїл Саакашвілі.

Він підкреслив, що уряд повинен виконати свої зобов'язання перед інвестором.


Для довідки: Компанія Cargill (США), Адміністрація морських портів України (АМПУ) і ТОВ «М.В. Карго» в серпні 2015 р. підписали тристоронній меморандум про наміри реалізувати інвестиційний проект у морському торговому порту «Южний». Запуск терміналу попередньо був запланований на 2017 р.

Cargill у лютому 2016 року підписала з «М.В. Карго», що оперує в порту «Южний», інвестиційну угоду, згідно з якою Cargill вирішила інвестувати $100 млн у будівництво зернового терміналу.