Виробництво ветпрепаратів в Україні врегулювали

12 жовтня 2018, 08:00 2115

В Україні встановлено кваліфікаційні, організаційні, технологічні та кадрові вимоги, яким повинен відповідати виробник ветеринарних препаратів.

Відповідні Ліцензійні умови провадження господарської діяльності з виробництва ветеринарних препаратів затверджені постановою Кабінету Міністрів України від 3 жовтня 2018 року №808, яка набуде чинності через два місяці з дня опублікування. Про це йдеться у повідомленні Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

«Врегулювання суспільних відносин, пов’язаних з виробництвом ветеринарних препаратів та контролем якості виробленої продукції забезпечить стабільність та прозорість провадження господарської діяльності з виробництва ветеринарних препаратів. Крім того, прийняття постанови сприятиме забезпеченню потреб ветеринарної медицини якісними та ефективними препаратами, що своєю чергою важливо для якості та безпечності харчових продуктів тваринного походження, призначених для споживання людьми», - говориться у повідомленні відомства.

Виробництво ветеринарних препаратів здійснюється на підставі ліцензії, для отримання якої виробник подає в Держпродспоживслужбу заяву та визначений перелік підтвердних документів.

У ліцензіата повинно бути власне або орендоване приміщення, матеріально-технічна база, штатна чисельність фахівців відповідного рівня підготовки та нормативно-технічна документація з виробництва ветеринарних препаратів.

Ліцензійними умовами встановлено технологічні вимоги до виробництва, вимоги до приміщень та обладнання, а також до персоналу.