Виробники цукру просять не закривати вантажні залізничні станції

12 квітня 2019, 13:32 2858

НАЦУ «Укрцукор» направила офіційне звернення Президенту України, прем'єр-міністру та голові правління АТ «Укрзалізниця» з проханням недопущення закриття вантажних станцій, які обслуговують підприємства цукрової галузі.

Як говориться у повідомленні асоціації, низка цукрових підприємств змушена збільшити витрати на приймання сировини і відправлення готової продукції, через визнання «Укрзалізницею» малодіяльними та подальше закриття вантажних станцій, якими вони користуються. Зокрема, до перелiку малодiяльних вантажних станцiй включено окремi станцiї, якi обслуговують цукровi заводи ТОВ «Фiрма «Астарта-Київ» та ПП «Ланнiвський цукровий завод», а саме станцiї Пiвденної залiзницi Полтавської області — Ланна, Вили, Лiщинiвка та Водяна.

«Така ситуацiя  з малодiяльними вантажними станцiями та їx закриттям призведе до збiльшення витрат цукрових заводiв на приймання та вiдправлення продукцiї i зробить вказанi регiони логiстично непривабливими для подальшого розвитку пiдприємств та будiвництва нових об'єктiв», — йдеться в повідомленні.


Для довідки: «Укрзалізниця» в лютому провела рейтинг-аналіз роботи вантажних станцій за 2 півріччя 2018 року. За його результатами сформовано перелік з 301 малодіяльної вантажної станції.