Профіцит зерна підсилив логістичну кризу

28 січня 2019, 12:31 2901

Логістика стає визначальною для розвитку експорту аграрної продукції.

Про це повідомляють аналітики «ПроАгро Груп»

За останні роки Україна значно збільшила на світовому ринку свою присутність, особливо це стосується вищезазначеного сектору.

За попередніми оцінками експертів, очікуваний експорт з України тільки зерна без урахування олійних в сезоні 2018/19 МР може досягти 49 млн тонн.

Однак, «Укрзалізниця» обмежує можливості транспортування до 50 млн тонн.

Відтак, навантаження на весь логістичний ланцюжок вже сьогодні є критичним, а за перше півріччя маркетингового року з нашої країни було експортовано лише 40% від повного обсягу. Це означає, що з січня на 45% зростуть потреби аграріїв в транспорті.

Весь спектр логістичних проблем буде тільки загострюватись, і це необхідно вирішувати, наголошують експерти.

На конференції «Стратегії експорту: трейдинг і логістика 2019» обговорять питання як спрогнозувати попит, дослідити нові ринки, спланувати майбутні врожаї, оптимізувати логістику, як обійти конкурентів на світових ринках в умовах профіциту зерна, рекордних врожаїв в країнах Південної Америки і посилення фітосанітарних норм в основних країнах імпортерах.


Для довідки: Детально про те, як аграріям виходити з кризи, розкажуть представник бізнесу, влади та експерти на конференції «Стратегії експорту: трейдинг і логістика 2019» від «ПроАгро Груп».