Парламент завтра розпочне день з аграрних питань

21 травня 2018, 16:10 3776

Верховна Рада України 22 травня 2018 року розпочне пленарний день з розгляду аграрних законопроектів.

Про це під час погоджувальної ради заявив спікер парламенту Андрій Парубій, повідомив заступник голови Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин ВРУ Олександр Бакуменко на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, на розгляд винесені законопроекти (№ 7118, № 7118-1, № 8121, № 6049-д, № 7060), спрямовані на удосконалення правового регулювання земельних відносин, і законопроект № 6055, спрямований на комплексне вирішення проблеми порушень законності та неефективності у діяльності «Аграрного фонду» шляхом його повного розформування.

«Хотів би зазначити, що аграрії вже давно очікують на проведення земельної реформи та вирішення на законодавчому рівні, зокрема, питань щодо: передачі територіальним громадам повноважень стосовно розпорядження земельними ресурсами;  запобігання протиправному поглинанню і захопленню підприємств в аграрному секторі економіки; визначення ефективного механізму використання масивів земель сільськогосподарського призначення; спрощення процедури доступу громадян до земельних ресурсів, які виявили бажання створити або розширити сімейне фермерське господарство», — зазначив Бакуменко.

Він підкреслив, що розгляд озвучених законопроектів є вкрай важливим і довгоочікуваним, оскільки їх прийняття дозволить забезпечити подальший розвиток аграрної галузі.

«Окремо вдячний головам фракцій, які у своїх виступах зазначили щодо необхідності включення на 22 травня, в «аграрний день», законопроектів № 7403-2, 7403-д, які повертають бюджетне відшкодування ПДВ при експорті технічних культур, а саме сої і ріпаку», — додав голова аграрного комітету парламенту.

Бакуменко також звернувся до голови Верховної Ради України щодо включення на 22 травня законопроектів № 6490 та № 6490-д, які є важливими для впровадження послідовної політики щодо стимулювання створення та діяльності сімейних фермерських господарств.