Оновлений ботсад НУБіПу готується до великої кількості відвідувачів

28 квітня 2018, 10:35 5091

Черговий етап реконструкції завершився у ботанічному саду Національного університету біоресурсів та природокористування України.

Вже 9 га парку привели до ладу, повідомляє ICTV.

Оновлений ботсад щодня відвідують до 100 людей.

«Зараз ми думаємо, як впорядкувати екскурсійну роботу, оскільки ми прогнозуємо велику кількість відвідувачів. В цьому році об`єкт вже придатний для відпочинку, оздоровлення, просвітницької роботи та навчання», — розказав голова наглядової ради університету Микола Томенко.


Для довідки: витоки ботанічного саду сягають ще 1928 року. Саме тоді постало питання збереження, вивчення, акліматизації і розмноження рідкісних і типових видів рослин. Це можливо було за умов створення спеціального середовища.

Закладений тоді дендрологічний сад на сьогодні став навчально-практичною лабораторією для вивчення дендрології, лісової селекції, ботаніки та має загальнодержавне значення.

Ботанічний сад тепер — це результат багаторічної наполегливої праці вчених декількох поколінь. Тут проводять дисертаційні дослідження молоді і досвідчені науковці. Під час навчальних практик кипить робота на закріплених за студентами ділянках.

Загальна кількість рослин, що зростають на території ботанічного саду НУБіП України, становить 1499 таксономічних одиниці.

Посаджені раніше чисті культури дуба, гледичії, бука, катальпи, змішані культури дотепер мають велику наукову і практичну цінність.