Україна переходить на нові стандарти пшениці

21 серпня 2018, 09:42 2255

Міністерство аграрної політики та продовольства провело зустріч з учасниками зернового ринку щодо обговорення нових стандартів на пшеницю «Пшениця. Технічні умови», які передбачають запровадження трьох класів продовольчої пшениці і один непродовольчої.

Представники асоціацій пекарів, борошномелів та інших профільних асоціацій, а також виробників та експортерів обговорили основні положення нового документу в частині якісних та кількісних показників, а також включення до стандарту 4 класів пшениці, повідомляє Graine Trade.

Як зазначається, після врахування зауважень та пропозицій проект нової редакції стандарту на пшеницю буде з 26 вересня представлений для подальшого обговорення на сайті Національного центру стандартизації та розісланий членам ТК170 «Зернові та продукти їх переробки».

Очікується, що затвердження першої редакції нового документу відбудеться 26 травня 2019 р.


Для довідки: у червні стало відомо, що Міністерство аграрної політики та продовольства спільно з технічним комітетом стандартизації, представниками галузевих асоціацій та української науки за підтримки проекту IFC «Реформування інвестиційного клімату» розпочало перегляд державного стандарту на пшеницю ДСТУ 3768:2010 «Пшениця. Технічні умови».