Названі області-лідери зростання сільгоспвиробництва

14 грудня 2016, 11:03 2618

Індекс сільськогосподарського виробництва за результатами січня-листопада 2016 року склав 102,9% до аналогічного періоду минулого року.

Про це з посиланням на дані Державної служби статистики повідомило Міністерство аграрної політики та продовольства.

Відмічається, що з липня поточного року цей показник перебуває у зоні вище 100%, чого не спостерігалося з грудня 2014 року.

Найбільше зростання виробництва аграрної продукції відбулося у Вінницькій (113,2%), Одеській (11,8%) та Луганській (110,3%) областях.

Також найбільший показник індексу за 11 місяців 2016 року спостерігався у сільськогосподарських підприємствах — 104%. Натомість, у господарствах населення цей показник склав 101,6%.


Для довідки: для спостереження за динамікою змін в обсягах виробництва продукції сільського господарства у часі застосовують розрахунок індексу обсягу сільськогосподарського виробництва, який відображає відносний рівень загальних фізичних обсягів сільськогосподарської продукції, вироблених за будь-які періоди часу, обрані для порівняння.

В основі розрахунку індексу сільськогосподарського виробництва лежить визначення виробленого за встановлений період часу загального обсягу продукції сільського господарства у постійних цінах (валової продукції) та тенденцій його зміни у часі.