На ринку з'явився гербіцид із високими пенетраторними властивостями

24 квітня 2019, 09:00 1839

Недостатній або несвоєчасний контроль бур'янів у посівах соняшнику під різні технології може спричинити суттєві втрати врожаю: за різних погодних умов сезону та масштабу забур'яненості вони можуть коливатися від 20% до 70%. Тому післясходові гербіцидні обприскування мають бути неодмінною складовою технології вирощування соняшнику, стійкого до імідазолінонів.

Про це розповів керівник агрономічного департаменту компанії UKRAVIT Олександр Мигловець.

«Справжнім викликом для аграріїв в останні роки є повноцінне знищення бур'янів з потужним восковим нальотом. Адже через нього гербіциди проявляють нижчу ефективність у контролі сегетальної рослинності. Для вирішення цієї проблеми в компанії UKRAVIT розробили препарат Генезис, РК (імазамокс, 33 г/л + імазапір, 15 г/л) із новітньою формуляцією. Він здатний швидко проникати навіть крізь найщільніший восковий наліт і контролювати надзвичайно широкий спектр бур'янів у посівах соняшнику, стійкого до імідазолінонів», — зазначає Олександр Мигловець.

Ефективність дії нової формуляції перевірялась в «Інституті здоров'я рослин». За словами керівника агробіологічної лабораторії Володимира Конограя, перед тим як новий продукт потрапив на ринок, він пройшов понад сотню лабораторних і польових досліджень у різних ґрунтово-кліматичних зонах України.

«Тестування нової формуляції розпочалося в агробіологічній лабораторії. У кліматичних камерах ми вирощували лободу білу, а щоб сформувати на ній щільний восковий наліт, постійно створювали стресові умови — різкі перепади температури. Після цього рослини обробляли різними формуляціями. Коли лабораторний етап був завершений, ми відібрали найефективніші варіанти і продовжили дослідження в польових умовах у різних зонах; паралельно проводилася оцінка фітотоксичності гербіциду на рослини соняшнику. Результатом цих масштабних досліджень став вихід на ринок гербіциду Генезис із високими пенетраторними властивостями, завдяки яким він здатний ефективно розчиняти воскові нальоти на бур'янах. При цьому препарат проявляє надзвичайно м'яку дію на культурні рослини», — зазначає Володимир Конограй.

Генезис контролює широкий спектр злакових і дводольних бур'янів, у тому числі й найбільш «проблемні» — осот (види), амброзію (види), підмаренник чіпкий, вовчок соняшниковий тощо. А завдяки новітній формуляції проявляє покращену ґрунтову активність і є безпечним та рентабельним у застосуванні. Крім цього, його можна застосовувати при системі землеробства no-till та за мінімального обробітку ґрунту.


Для довідки: З питань продажу та співпраці звертатись: ТОВ «Укравіт Агро», м.Київ, просп.Перемоги, 42, корп. «F». 

Гаряча лінія: 0 800 301 401