На Черкащині запрацює біоТЕС на соломі та трісках

23 квітня 2017, 09:20 3503

У Золотоноші (Черкаська область) планують побудувати теплоелектростанцію, яка працюватиме на соломі, трісках та відходах зернових.

Проект генерації електроенергії з альтернативних джерел має намір реалізувати ТОВ «Котельно-механічний завод «Пархоменко», передає «Черкаський край».

Під майбутню біоТЕС планують надати ділянку в районі промислової забудови міста, де розміщуватиметься індустріальний парк.

За словами гендиректора КМЗП Олексія Пархоменко, нова електростанція, яка будуватиметься європейцями, буде екологічно чистою. «Станція загальною потужністю 12 МВт використовуватиме тріски, солому, відходи зернових і зможе забезпечувати електроенергією, яка скидатиметься у загальну енергосистему України, не тільки Золотоношу, а й усе Лівобережжя, — розповідає інвестор. — БіоТЕС буде введена в експлуатацію у дві черги — згідно з попередніми підрахунками, один блок потужністю 6МВт дозволить виробляти 48 млн кВт-год у рік».

Станція споживатиме 450-500 т сировини на добу. До забезпечення ТЕС біопаливом залучатимуть лісгоспи та інші господарства. У перспективі інвестор має намір культивувати енергетичну лозу.

Реалізація проекту коштуватиме €35-40 млн.