На Черкащині плюс 13 кооперативів

25 жовтня 2018, 08:33 2135

В Черкаській області з початку року створили 13 сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів.

Про це повідомив начальник управління агропромислового розвитку ОДА Ігор Колодка, інформує прес-служба облдержадміністрації.

«Наразі з ініціативними групами зі створення кооперативів проводимо виїзні зустрічі для ознайомлення та надання практичної допомоги, — уточнює він. — Загалом же в нашому регіоні зареєстровано 124 сільськогосподарських обслуговуючих кооперативи. Вони різні за видами діяльності, а саме: 76 багатофункціональних, 17 заготівельно-збутових, 13 переробних та 18 інших напрямків».

При цьому Ігор Колодка зауважив, що в межах діючої в області програми розвитку сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів на період до 2020 року рішенням обласної ради цьогоріч виділили  2 млн грн на умовах співфінансування.

«Вже затверджений і Порядок використання коштів, передбачених у держбюджеті для фінансової підтримки кооперативів — відповідно до постанови Кабінету Міністрів України № 106. Тому маємо завдання з проведення роз’яснювальної роботи серед існуючих кооперативів щодо можливості фінансової підтримки їхнього розвитку як з державного бюджету, так і з обласного, а також створення нових сільськогосподарських кооперативів. Зокрема, рослинницького напряму — плодово-ягідничі, овочеві, горіхові — і тваринницького — молочні, переробні та інші», — констатував Ігор Колодка.