Думка: Поліуретанове футерування елеватора забезпечує додатковий дохід

08 січня 2019, 13:02 1962

Поліуретанове футерування елеваторного обладнання знижує кількість травмованого та пошкодженого зерна (на 2-5%), кількість пилу, зменшує рівень шуму в робочих приміщеннях та підвищує термін дії механізмів.

Про це розповідає комерційний директор НВП «Форполімер» Лариса Ткаченко.

«На початку своєї діяльності, а це було в 2009-2010 роках, компанія «Форполімер» встановила поліуретанове футерування на найпроблемніших місцях на кількох елеваторах України і Росії з тим, щоб коли воно зноситься, дізнатися, скільки пройшло зерна до появи дірок, які найбільш навантажені ударні місця і який найоптимальніший спосіб футерування. На даний момент на одному з наших перших елеваторів пройдено близько 2 млн тонн кукурудзи, і футерування залишається в робочому стані. Нам досі жоден з елеваторів не повернув встановлені зразки, вони всі в робочому стані», — зауважує Лариса Ткаченко.

За її словами, одне з важливих завдань, які мають вирішувати сучасні технології в елеваторній галузі, — це підвищення терміну експлуатації обладнання та зниження рівня пошкодження зерна під час його транспортування, і поліуретанове футерування елеваторного обладнання якраз вирішує це завдання.

«Наприклад, для 100-тисячного елеватора скорочення бою зерна на 2% складає 2000 тонн зерна, що в грошовому вираженні складає близько 10 млн грн. Це відчутний додатковий дохід. Тому варто чи не варто використовувати поліуретанове футерування елеваторного обладнання, такого питання вже не існує», — зазначає Лариса Ткаченко.


Для довідки: про особливості та переваги застосування і вибір поліуретанового футерування детальніше можна буде дізнатися 25 січня на конференції «Елеватор 2019». Організатор — компанія «ПроАгро».