Думка: Погодний фактор змінить схему розміщення сільськогосподарських культур

03 жовтня 2018, 12:04 2048

Глобальна зміна клімату в останні десятиліття стала очевидним фактом, і для цілого ряду країн перетворюється з суто наукової на економічну, технологічну і продовольчу проблему.

Про це розповіла начальник відділу агрометеорології Укргідрометцентру, кандидат географічних наук Тетяна Адаменко, повідомляє «ПроАгро».

«Зміна клімату проявляється на території України досить яскраво. Теплові ресурси підвищуються настільки швидко, що вже в найближчі десятиліття можуть принципово змінити існуючу схему розміщення сільськогосподарських культур. На даний момент це відбувається в основному на сортовому рівні. А в подальшому все залежатиме від кількості та зміни опадів, оскільки питання теплозабезпечення рослин на сьогодні вже зняте», — зазначає Тетяна Адаменко.

За її словами, зміна клімату формує новий природно-ресурсний потенціал. Сучасні знання про клімат і тенденції його зміни, сценарії і розрахунки можливих ризиків вирощування с.-г. культур покликані допомогти в прийнятті правильних стратегічних адекватних організаційних рішень, у тому числі й за структурою посівних площ олійних культур.

Більш докладно про зміну погодно-кліматичних умов вирощування сільськогосподарських, зокрема олійних культур в Україні Тетяна Адаменко розповість на II щорічній Олійно-жировій конференції.


Для довідки: II щорічна Олійно-жирова конференція відбудеться 18 жовтня за адресою: м. Київ, вул. Хрещатик, 7, конференц-зала Admiral Hall.

Організатор інформаційна компанія «ПроАгро».