Думка: Великі компанії — лідери аграрного сектору

18 липня 2018, 08:00 4542

Протягом останніх 10 років у сільському господарстві України чітко сформувався сегмент великих компаній і є деякі характерні риси, котрі відрізняють їх з-поміж інших агровиробників. По-перше, саме вони є лідерами інновацій, мають великий масштаб присутності на ринку, доступ до фінансування та висококваліфікований персонал.

Таку думку висловив генеральний директор асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» Тарас Висоцький, говорячи про концепт конференції «Ефективне управління аграрними компаніями».

За його словами, інновації, котрі націлені на підвищення продуктивності, ефективності, збереження родючості ґрунтів, сталого розвитку агробізнесу найперше започаткувалися і розвиваються у великих компаніях.

«По-друге, ці компанії суттєво впливають на стабільність валютного курсу, оскільки вони є експортнорієнтованими — 70-80% їх продукції постачається за кордон, що забезпечує надходження великої частки валюти в країну. Аграрний сектор є лідером в економіці, а вони є лідерами в аграрному секторі. По-третє, вони регулярно фінансують розвиток сільських територій», — додає Тарас Висоцький.

При цьому експерт констатує, що великі аграрні компанії інтенсивно розвиваються в Китаї, Австралії, Росії, Казахстані, проте українські агрохолдинги відрізняються унікальними функціями в економіці країни та суспільстві.

«Схожі моделі існують хіба що в Бразилії та Аргентині. Наші агрохолдинги є прогресивними та відкритими, їхні акції котируються на міжнародних фондових біржах. На сьогодні у світі відбувається трансформація ролі агрохолдингів. Україна змогла стати лідером з поширення знань про подібні компанії, саме тому уже 9 років поспіль ми проводимо цей захід», — резюмував гендиректор УКАБ.


Для довідки: дата проведення конференції: 19-20 вересня 2018 р.;

місце: виробничий павільйон агрохолдингу «Агро-Регіон», вул. Соборна, 59, с. Велика Олександрівка, Бориспільський район, Київська область. Детальна інформація про захід «Ефективне управління агрокомпаніями» (LFM)

З питань участі у події звертайтеся, будь ласка, за телефонами: (044) 236-21-10, 236-21-13 або по електронній пошті [email protected]