Думка: Зміна клімату викликає екологічні зміни шкодочинних об’єктів

30 січня 2019, 18:00 2115

Зміна клімату викликає екологічні зміни шкодочинних об’єктів — бур’янів, хвороб та шкідників. Сільгоспвиробникам важливо мати інструмент, який дозволить з цим справлятися і далі займатися високопродуктивним бізнесом.

Про це розповів керівник групи Агроцентри BASF Сергій Кучеров під час презентації співпраці з компанією «Євраліс» щодо технологічного захисту якісного посівного матеріалу.

«Цього року компанія BASF посилила свої позиції на аграрному ринку там, де відчували потенціал для розвитку. Наразі збільшили свою частку в сегменті захисту насіння, в тому числі завдяки співпраці з компанією «Євраліс», якій постачаємо інсектицидний протруйник Пончо® на кукурудзу і соняшник і фунгіцидний протруйник Аліос® на кукурудзу», — розповідає Сергій Кучеров.

За його словами, сьогодні на полях спостерігається поширення площі амброзії, вовчка соняшникового, діабротика на кукурудзі, ваточника сирійського.

«Ті речі, які ще три роки тому були для аграріїв незвичними і зустрічалися рідко, сьогодні перетворюються на норму. Зараз проблему нематод на кукурудзі ніхто серйозно не сприймає, але вона вже ідентифікована на великих площах. Один зі способів контролю шкодочинних об’єктів — протруювання насіння», — зазначає Сергій Кучеров.

Як він відмітив, наявність готових рішень щодо захисту насіння, напрацьованих у партнерстві компаніями BASF та «Євраліс», стане важливим моментом для аграріїв у можливості бути впевненими в завтрашньому дні.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua