Думка: Аграрне майбутнє України в руках освіти

14 вересня 2016, 09:55 4022

Бізнес разом з навчальними закладами продовжує спільну роботу зі створення Єдиної інформаційної платформи практичного навчання студентів, а також стажування науково-педагогічних працівників у кращих агроформуваннях України.

Про це в рамках розширеного засідання Ради з питань аграрної освіти розповів голова органу, яке напередодні проходило на базі Сумського національного аграрного університету, генеральний директор ІМК Алекс Ліссітса.

«Однією зі своїх головних задач ми вбачаємо популяризацію сільського господарства серед населення України і вже провели декілька знакових проектів. Таким, зокрема, є Всеукраїнський конкурс «Неймовірні села України 2016», покликаний сприяти розвитку дрібного й середнього бізнесу на селі, популяризувати життя в сільській місцевості та привернути увагу до історико-культурної спадщини українського села. Також цікавим проектом ми вважаємо створення агропарку розваг «Кукулабія» з лабіринтом у кукурудзяному полі площею 40 тис. кв. м. Опікуючись проблемами студентів, ми започатковуємо бізнес-стипендії для студентів аграрних вишів», — розповів Алекс Лісіттса.

Зі свого боку зступник голови Сумської обласної державної адміністрації Микола Подопригора відмітив, що спільно зі СНАУ наразі створюється startup-центр, що надаватиме допомогу підприємцям, задіяним у галузі переробки. Також спільно з ОГА в університеті відкрито магістерський курс «Регіональний менеджмент».

«Аграрна освіта сьогодні є запорукою правильного підбору управлінських кадрів та формування управлінських процесів, від чого зрештою залежить стан агропромислового комплексу України», — зазначила також заступник міністра аграрної політики та продовольства України Олена Ковальова.

В ході засідання учасники обговорили питання реформування аграрної вищої освіти в Україні, інтеграції вищої освіти й агробізнесу, результатів державного інспектування аграрних навчальних закладів, результатів і викликів вступної кампанії-2016. Крім того, відбулося підписання договору про співпрацю між компанією ІМК, ПСП «Слобожанщина-Агро» та СНАУ.


Для довідки: Рада з питань аграрної освіти створена наказом Міністерства освіти та науки від 24 листопада 2015 року №1213 і одразу ж розпочала активну діяльність. Головою ради був назначений генеральний директор ІМК Алекс Ліссітса.