Мінагропрод і Київстар домовилися про створення IT-платформи для аграріїв

09 серпня 2017, 16:20 4668

Міністерства аграрной політики і продовольства та компанія «Київстар» днями підписали меморандум про взаєморозуміння, за умовами якого сторони будуть співпрацювати задля впровадження новітніх технологій у процеси виробництва в сільському господарстві.

Особливим акцентом цієї угоди є створення якісних умов для розвитку малих та середніх  фермерів завдяки впровадженню сучасної цифрової платформи для агровиробників, говориться у повідомленні Мінагпропроду.

«Розвиток та підтримка малого та середнього фермера є ключовим пріоритетом  для Мінагропроду сьогодні. Розроблена цифрова платформа для агровиробників стане ефективним інструментом комунікації представників міністерства з ключовими гравцями агросектору, а також для надання консультацій та необхідної інформації про державні програми підтримки чи іншої важливої для виробників інформації. Окрім того, використання сучасних інформаційних інструментів буде значною допомогою для українських аграрних виробників для більш точного та якісного аналізу та прогнозування своєї діяльності», — наголосила заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева.

Також вона зазначила, що впровадження інноваційних технологій на агроринку сприятиме підвищенню якості української харчової продукції — наприклад, завдяки можливостям мобільного простежування повного циклу виробничого ланцюга, реального впровадження принципу «від лану до столу».

«Сьогодні ми приділяємо значну увагу підтримці малого та середнього бізнесу. Впровадження digital-платформи для аграріїв і мобільний додаток зокрема, дозволять зробити їх бізнес більш ефективним, адже дадуть можливість раціональніше використовувати ресурси, стежити за новинами, цінами, погодними змінами, проводити торгові операції тощо. Це велика підтримка для малого та середнього підприємництва, адже традиційно такі технології доступні лише великим компаніям», — підкреслив директор з розвитку бізнесу на корпоративному ринку «Київстар» Євген Кражан.


Для довідки: в квітні Міністерство аграрної політики і продовольства ініціювало розробку та впровадження інноваційної IT-платформи для аграріїв. Як передбачалося, технічною складовою платформи буде займатися компанія «Київстар».