Мартинюк: Перебоїв з відвантаженням зерна на експорт немає

27 листопада 2018, 17:41 1721

Логістика аграрних вантажів, зокрема, експортних партій в напрямку портів, відбувається в штатному режимі.

Про це повідомили учасники штабу з оперативного вирішення питань логістики у сільському господарстві, чергове засідання якого відбулось сьогодні, 27 листопада, говориться у повідомленні Міністерства аграрної політики та продовольства України.

У режимі скайп-зв'язку керівництво ПАТ «Укрзалізниці» та «Адміністрації морських портів України» повідомили, що не бачать причин для порушення ритмічності відвантажень, а також  ризиків для зменшення обсягів перевезень сільськогосподарських вантажів в умовах введення воєнного стану та ситуації в Приазов»ї.

«Учасники штабу в особі ключових перевізників констатують, що суттєвого впливу запровадження воєнного стану на обсяги завантажень, суб»єктів господарювання та надання послуг немає. Відвантаження зернової групи відбуваються у штатному режимі», — зазначив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Максим Мартинюк.

Так, за словами в.о. голови правління ПАТ «Укрзалізниця» Євгена Кравцова, поточні плани із перевезень з урахуванням режиму ВС, сформовані таким чином, щоб мінімізувати вплив на завдання щодо експорту зернової групи і аграрної продукції. «Укрзалізниця» ставить собі за завдання не змінювати якість та умови перевезень. У разі зміни загальнонаціональної ситуації  та прийнятті відповідних рішень найвищими державними органами, необхідні заходи оперативно обговорюватимуться на засіданні Штабу з усіма учасниками ринку», — підкреслив він.

Уточнюється, що станом на 26 листопада, Україна з початку 2018/2019 МР вже експортувала 17,4 млн т зернових, зернобобових та борошна.