Лапа: Вердикт щодо фітосанітарної служби в Одесі винесе робоча група

17 березня 2017, 13:53 2443

Голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа 10 березня підписав наказ про створення робочої групи для перевірки ряду скарг та звернень від суб’єктів господарювання та народних депутатів щодо роботи головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області та державної установи «Одеська обласна фітосанітарна лабораторія».

Про це повідомив Володимир Лапа сьогодні під час інтернет-конференції, інформує прес-служба відомства.

«Упродовж останніх трьох тижнів Держпродспоживслужба отримала ряд скарг від господарюючих суб»єктів та депутатських звернень, які стосуються оформлення експортно-імпортних вантажів. Спочатку минулого тижня була проведена нарада за участю представників зернотрейдерів, де ми детально обговорили вся проблемні питання, які виникають в роботі фітосанітарної служби в Одесі. За результатами зустрічі була сформована відповідна робоча група, яка працювала в Одесі впродовж тижня та перевіряла діяльність спеціалістів Головного управління та фітосанітарноъ лабораторії щодо проведення фітосанітарних процедур та наявності корупційних правопорушень», — розповів Володимир Лапа.

«N. B.!» Гройсман доручив перевірити Держпродспоживслужбу

За його словами, до складу робочої групи увійшли спеціалісти Держпродспоживслужби, фахівці установ, які належать до сфери управління служби, та інші зацікавлені особи, наприклад зернотрейдери.

«Сьогодні комісія закінчує свою роботу в області, і на підставі отриманих результатів  будуть зроблені відповідні висновки та прийняті рішення. Виглядає так, що є достатньо підстав для того, аби передавати матеріали до НАБУ. За необхідності будуть вжиті відповідні заходи і на рівні Держпродспожисвлужби», — зазначив Володимир Лапа.