Лапа: В держреєстрі зареєстрували свої потужності 142 тис. виробників

15 березня 2017, 14:14 1916

За час дії нових умов реєстрації потужностей до Держпродспоживслужби звернулись та зареєстровались у Державному реєстрі потужностей понад 142 тис. операторів.

Про це повідомив голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа під час роботи VI Міжнародного форуму IFC з харчової безпеки «Управління ризиками в умовах невизначеності», інформує відомство.

Також, за його словами, станом на сьогодні видано майже 7,6 тис. експлуатаційних дозволів. Із цієї кількості 6,6 тис. — експлуатаційні дозволи, видані Держветфітослужбою до 2015 р., 990 — дозволи, видані Держпродспоживслужбою у 2016 і 2017 рр., у тому числі у поточному році видано 906 експлуатаційних дозволів.

При цьому, як уточнив Володимир Лапа, державна реєстрація потужностей проводиться безоплатно. 

Також він наголосив на необхідності прийняття законопроекту № 0906 «Про державний контроль, який здійснюється з метою перевірки відповідності законодавству про безпечність та якість харчових продуктів і кормів, здоров'я та благополуччя тварин», який на законодавчому рівні закріплює правові та організаційні засади державного контролю за якістю та безпечністю продуктів харчування і кормів, а також благополуччям тварин.

«Наразі цей законопроект проходить доопрацювання в Комітеті Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин. Ми активно працюємо на робочому рівні як з депутатами, так і з експертами в цій сфері  і сподіваємося, що найближчим часом цей законопроект буде схвалений», — підкреслив голова Держпродспоживслужби.

Серед пріоритетів діяльності Володимир Лапа також назвав виконання розпорядження Кабінету міністрів «Про схвалення Всеохоплюючої стратегії імплементації Глави IV (Санітарні та фітосанітарні заходи) Розділу IV «Торгівля і питання, пов'язані з торгівлею» Угоди про асоціацію між Україноюта ЄС.

«У рамках виконання цієї стратегії ми маємо понад 50 проектів документів, які відпрацьовані спільно з європейськими експертами. Ми налаштовані на те, що в поточному році значно прискорити виконання цієї стратегії», — додав Володимир Лапа.