Кутовий: Ця Рада не дозволить продавати землю в Україні

10 серпня 2016, 11:05 2101

Міністр аграрної політики Тарас Кутовий заявив про неможливість прийняття парламентом закону про прямий продаж землі в Україні.

Про це передає «Бізнес Цензор».

«Я не бачу можливості цим парламентом проголосувати за прямий продаж землі через популізм депутатів», — сказав Кутовий.

Замість цього Кутовий пропонує ввести можливість продажу прав на оренду землі. Він також додав, що можна буде залишити права оренди під заставу в банк.

«Поруч з можливістю продажу прав оренди землі з'явиться також можливість залишити ці права в заставу. Банки сьогодні кредитують дорого і, в основному, великі підприємства, бо у великих підприємств є, що залишити в заставу — це техніка, будівлі, активи. Малий фермер міг би назбирати в оренду 300 га, піти в банк, під заставу прав оренди взяти кредит на оборотні кошти. Банк боятися не буде, тому що якщо фермер збанкрутує, то конкуренту цього фермера можна буде перепродати оренду отриманої землі», — сказав Кутовий.


Для довідки: Термін дії заборони на продаж землі закінчується 1 січня 2017 р. Верховна Рада зобов'язала Кабінет міністрів до 1 березня 2016 р. розробити законопроект про обіг землі сільськогосподарського призначення, але законопроект так і не створили.