Конкурс на посади в Мінагропрод складає 45 людей на місце

09 січня 2018, 14:07 3130

Процес реформування державного управління набирає обертів. У 2018 році планується створення ще декількох директоратів, які стануть ключовими підрозділами для формування політики у всіх сферах відповідальності Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Про це зазначив державний секретар Мінагропроду Владислав Андронов, говориться у повідомленні міністерства.

«Ми зіткнулися з великою кількістю охочих брати участь в конкурсах на нові посади: за заявленими 22 вакансіями до участі було допущено понад тисячу кандидатів (тобто в середньому 45 людей на місце — ред.). В умовах жорсткої і безкомпромісної конкуренції поки вдалося визначити 5 переможців, ще на 13 посад конкурси не завершені. Головне, що є чітке розуміння — реформа запущена, і зворотного шляху просто немає», — підкреслив Андронов.

За його словами, підтвердженням прозорості у кадровому відборі може слугувати і те, що в результаті проведених конкурсів на 10 посад переможці визначені лише у половині випадків.

Також Андронов нагадав, що в 2017 році в Мінагропроді створено два нові директорати — безпечності та якості харчової продукції і стратегічного планування та євроінтеграції, у які триває конкурсний відбір.

«Держслужбовець нового покоління — це компетентний, кваліфікований, ініціативний фахівець, який вміє працювати в команді і націлений на результат. Кандидатів, які бажають обійняти вакантні посади в директорати, тестують на наявність аналітичних здібностей, вміння працювати з інформацією, як текстовою, так і числовою, на знання законодавства. Також їх чекає розв'язання ситуаційних завдань. Претенденти проходять перевірку на комунікабельність та стресостійкість. Знання та вміння оцінює спеціалізована комісія», — відмітив держсекретар міністерства.

Окрім того, Андронов зауважив, що завдання, яке ставиться в рамках проведення реформи держслужби, — перетворити міністерство на ефективний орган управління, який ініціює якісні та своєчасні рішення для реалізації обраного стратегічного курсу.


Для довідки: в кінці грудня 2017 р. Міністерство аграрної політики і продовольства України за результатами конкурсів визначило кандидатів на посаду генерального директора директорату стратегічного планування, керівника експертних груп і двох державних експертів.