Китайці успішно завершили стажування в Сумському НАУ

12 серпня 2018, 09:15 1986

Урочисте вручення свідоцтв про успішне проходження стажування студентам та викладачам з Китайської Народної Республіки відбулося 9 серпня 2018 р. у Сумському національному аграрному університеті.

Упродовж чотирьох тижнів китайські колеги отримували нові теоретичні знання та практичні навички, а також опановували багатогранну та різноманітну українську культуру, повідомляє «Педагогічна преса». Щодня на студентів та їхніх наставників чекали теоретичні та практичні заняття, які проводили провідні науковці університету.

За словами ректора університету Володимира Ладики,  СНАУ став першим аграрним вишем, який налагодив співпрацю з Піднебесною. Він висловив надію, що відтепер щороку університети втілюватимуть подібні програми академічної мобільності. Він нагадав, що вже цієї осені Сумський НАУ прийматиме магістрантів та аспірантів з КНР, які навчатимуться за унікальною двосторонньою програмою.

Очільник китайської делегації Шю Йонг висловив подяку усім організаторам та запросив українських студентів та викладачів у Китай.


Для довідки: стажування студентів та викладачів із КНР проходило в рамках реалізації тристоронньої угоди про наукове співробітництво між Інститутом Цзі Ян Чжецзянського Університету землеробства та лісового господарства, Китайсько-Українським науково-дослідним інститутом «Life Sciences» та Сумським національним аграрним університетом.Це вже другий етап співпраці між СНАУ і університетом з міста Чджудзи. Взимку студенти СНАУ відвідали цей університет з навчальним візитом.