Іранські компанії цікавляться орендою сільгоспземель в Україні

12 вересня 2017, 10:18 3725

Іранські підприємства виявляють високу зацікавленість в імпорті з України пшениці, кукурудзи, сої, соняшника та нерафінованої соняшникової олії.

Про це йшлося під час Українсько-іранського бізнес- форуму, який зібрав близько 200 компаній, говориться у повідомленні Торгово-промислової палати України (ТППУ)

«Крім безпосереднього імпорту продукції АПК, іранські компанії зацікавлені в оренді сільськогосподарської землі та вирощуванні зернових та олійних культур для власного споживання або ре-експорту в треті країни», — говориться у повідомленні ТППУ.

Як зазначається, іранські підприємства готові закуповувати промислову продукцію навіть невідомих або маловідомих торгових марок, надаючи їй перевагу перед світовими брендами, якщо така продукція задовольняє їх вимогам стосовно якості та ціни.


Для довідки: Іран є ключовим напрямком експорту з України зерна, сої та соняшникової олії. За результатами першого кварталу 2017 р. Іран входив в п'ятірку лідерів за експортом українських товарів, яких було поставлено на суму $254,7 млн.