GRAIN UKRAINE: Як розширити географію експорту українського зерна?

03 вересня 2018, 17:41 1853

Найбільш перспективними ринками збуту на сьогоднішній день є країни Азії та Африки, чому сприяє торгова війна між США і Китаєм, а також постійне зростання населення цих регіонів і брак власних зернових.

Про це повідомляють експерти міжнародної конференції GRAIN UKRAINE. Як зазначив старший трейдер Promising International Trading Co. DMCC (ОАЕ) Хазем Сакер, незважаючи на те, що українські зернові вже давно експортуються в Північну Африку, цей ринок залишається високо перспективним і не до кінця вивченим українськими компаніями.

«Стрімке зростання населення (прогнозують, що до 2040 року воно подвоїться) є серйозним викликом для африканських країн, які складаються переважно з фермерських громад. Засухи, війни і політична нестабільність є головними викликами для розвитку аграрного сектора Африки. Відповідно, африканський континент залишиться об'єктом імпорту ще на довгий час, і гостро потребує інвестицій, щоб гарантувати продовольчу безпеку», - коментує Хазем Сакер. За його словами найбільш перспективними регіонами для розширення географії експорту причорноморських зернових сьогодні є Східне узбережжя Африки і Африканський Ріг. Йдеться про Судан, Еритрею, Кенію, Ефіопію, Джибуті і Сомалі. Зараз їх населення налічує близько 212 млн, і ця цифра постійно зростає.

«Необхідно офіційно відкривати якомога більше українських дипломатичних місій в цих регіонах. Україна досі досить слабо презентує свої можливості на офіційному рівні через комерційних аташе. Хоча це один з ключових інструментів для налагодження і укладення партнерських домовленостей », - уточнює Хазем Сакер.


Для довідки: Темі експортного потенціалу України і пошуку ринків збуту буде приділено особливу увагу на міжнародній зерновій III Міжнародної конференції GRAIN UKRAINE-2018, яка відбудеться 7-8 вересня в Одесі, конференц-хол «Сади Перемоги». Реєстрація на подію: www.grain-ukraine.com, [email protected]