Генпрокуратура та СБУ проводять обшуки в Держрезерві (додано відео обшуку)

31 жовтня 2016, 12:27 3106

Робота центрального офісу Державного агентства резерву України (Держрезерву) заблокована в зв'язку з обшуками СБУ та Генеральною прокуратурою.

Про це повідомила начальник відділу фінансово-економічного аналізу Держрезерву Мирослава Белінська, передає «Інтерфакс-Україна».

«О 8:30 до будівлі зайшли озброєні представники СБУ та Генпрокуратури, зв'язку з керівником Держрезерву немає», — сказал вона.

За її словами, зараз Держрезерв намагається з'ясувати причини проведення слідчих дій.

«Зайшли під приводом пошуку документів, що свідчать проти мене у справі тендеру на закупівлю палива. Ще в лютому цього року ми влаштували прозорий тендер з трансляцією в інтернеті. Тоді компанія WOG дуже хотіла перемогти в цьому тендері і намагалася тиснути на Держрезерв. Щоб не було сумнівів, що ми провели дуже прозорий тендер. Це, мабуть, когось не влаштувало», — написав на своїй сторінці в соцмережі Facebook глава Держрезерву Вадим Мосійчук.

Обшук проводиться і вдома у Вадима Мосійчука.

Оновлено 16:45. Як повідомляється на сайті Генпрокуратури, обшуки проводяться в рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні щодо можливих неправомірних дій з боку службових осіб Держрезерву, що призвели до збитків державі в особливо великих розмірах.

«Досудовим розслідуванням встановлено, що службові особи Державного агентства резерву України за попередньою змовою зі службовими особами одного з найбільших постачальників пального в Україні при формуванні запасів нафтопродуктів держави, проведено завчасно узгоджені незаконні відкриті конкурсні торги щодо закупівлі за бюджетні кошти дизельного пального в кількості 17 тис. т на загальну суму 257 млн грн, що не відповідає вимогам Державним стандартам України, а саме термінам його зберігання, чим державі заподіяно збитків в особливо великих розмірах», — пояснили в ГПУ.