Французи допомагають Україні розвивати агротуризм і виноробство

06 серпня 2018, 17:39 2423

Франція зараз веде в Україні проект технічної допомоги, метою якого є впровадження системи географічних зазначень. Він почався в вересні, і Франція — член консорціуму, який здійснює проект. Це продовження проекту в рамках двостороннього співробітництва між Україною і Францією, який тривав 2 роки.

Про це розповів радник з сільського господарства Посольства Франції в Україні Ніколя Перрен в інтерв'ю «Пропозиції».

«В рамках проекту ми працювали над визначенням і вивченням тих продуктів, які можуть поширюватися під географічними зазначеннями. Французька експертиза в рамках цього проекту стосується розробки методології», — сказав він.

Також, за словами Перрена, українсько-французьке співробітництво буде націлене на сільський розвиток і агротуризм, зокрема, туризм на територіях, звідки походять продукти з географічними зазначеннями, що буде їх знаком якості.

«Працюємо ми і над проектом, який має на меті покращити зв«язки між адміністрацією і виробниками, наприклад, у виробництві меду, виноробстві», — додав він.

Перрен підкреслив, що французький уряд завжди готовий поділитися своїм досвідом і щодо сільськогосподарської політики, управління галуззю, підтримки виробників, контролю продукції.

«Тому ми беремо участь у багатьох програмах технічної підтримки ЄС чи твінінгових програмах з багатьма країнами Східної Європи, Африки, арабськими країнами Середземномор'я, що стосуються системи географічних зазначень, покращення якості продукції, управління галуззю», — зазначив він.