Експерт: Обсяг ринку сільгосптехніки в Україні складає $600 млн

17 листопада 2017, 13:00 3391

В Україні 30% сільськогосподарської техніки незалежних сільськогосподарських підприємств застаріла і потребує заміни.

Про це повідомив заступник генерального директора зі взаємодії з органами державної влади «Українського клубу аграрного бізнесу» Роман Граб в ході конференції «Україна, Росія та Китай — потенціал для великомасштабного землеробства» на Agritechnica 2017, повідомляє УКАБ на сторінці Facebook.

«Оновлення існуючої технологічної бази відбувається переважно завдяки імпортним постачанням. Станом на сьогодні обсяг ринку в грошовому значенні оцінюється приблизно в $600 млн», — сказав Граб.

Також експерт розповів про державну підтримку у вигляді 20% компенсації вартості при покупці вітчизняної сільськогосподарської техніки.

 «За результатами державної підтримки у 2017 році компенсацію отримали 96 ферм, 149 одиниць техніки та обладнання було придбано та $439 тис. було компенсовано. Крім того, у 2018 році державна підтримка для фермерів продовжуватиме діяти, включаючи придбання сільськогосподарської техніки», — зазначив Роман Граб.

Він також зпрогнозував, що до фінансових ресурсів для багатьох фермерів  у 2018 р. залишатиметься складним  через високі процентні ставки, котрі пропонуються кредитними установами, у той же час рівень інвестицій у сектор, як зовнішній, так і внутрішній, продовжуватиме зростати.

«Напередодні виборів 2019 р. в країні очікується політична стабільність для бізнесу протягом 2018 р. Оскільки відкриття ринку землі відкладається на деякий час, у 2018 р. фермери зможуть інвестувати в обладнання, а не купувати землю», — сказав Граб.