Екс-чиновниці з Мінагропроду загрожує до 12 років позбавлення волі

03 січня 2017, 11:29 1944

Національне антикорупційне бюро України завершило досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом отримання неправомірної вигоди посадовою особою Міністерства аграрної політики в розмірі $150 тис.

Про це AgroPortal.ua стало відомо з інформації, опублікованої на сайті НАБУ.

Під час досудового розслідування детективи встановили, що в.о. керівника Департаменту управління державної власності Мінагропроду вимагала та отримала від підприємця неправомірну вигоду в розмірі $150 тис. за погодження ліквідаційної маси збанкрутілого підприємства та участі в торгах з метою подальшого придбання майна цього підприємства.

2 серпня 2016 року підозрювану затримано біля будівлі міністерства та проведено обшук в її автівці, під час якого вилучені грошові кошті, отримані в якості неправомірної вигоди.

Майно підозрюваної — квартира у Києві, земельна ділянка та автомобіль — заарештоване.

«Наразі підозрюваній та стороні захисту відкритий доступ до матеріалів слідства. Після завершення з його ознайомленням обвинувальний акт скерують до суду. У разі визнання судом вини чиновниці, їй загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 12 років з конфіскацією майна», — розповіли в НАБУ.