ЄБА: Поточний інвестиційний клімат в Україні — на рівні 2013 року

15 грудня 2020, 12:30 2114

Індекс інвестиційної привабливості України за 2-ге півріччя 2020 р. знизився до 2,4 балів (з 5-ти можливих за шкалою Лайкерта), що на 0,11 балів нижче, ніж попереднього періоду.

Про це ішлося під час онлайн-заходу Європейської Бізнес Асоціації (ЄБА) «Інвестиції у 2021 році: Як пандемія вплинула на пріоритети інвесторів».

«Настрої генеральних директорів опитаних компаній суттєво погіршились, подібні показники відслідковувалися на початку 2013 року. Більшість СЕО членських компанії асоціації Європейської Бізнес Асоціаці, а саме 78%, вважають поточний інвестиційний клімат несприятливим», — зазначили експерти.

Менеджер з регуляторних питань ЄБА Світлана Михайлівська додала, що 16% опитаних вважють, що інвестиційний клімат є нейтральним і лише 6% інвестиційний клімат вважють сприятливим.

В ЄБА відмітили, що негативно впливають на оцінку інвестиційного клімату наступні чинники: криза судової влади, нестабільність податкового законодавства, ситуація навколо КСУ, загроза припинення співпраці з МВФ, ускладнення взаємодії з податковою та митницею, контролюючими органами та правоохоронними органами.


Наталія Помянска, AgroPortal.ua