Американець створив органічну ферму в селі на Хмельниччині

25 листопада 2018, 10:33 3965

Американець Чіп Тейлор організував органічну ферму в селі Залісці на Хмельниччині. Він вирощує овочі без застосування хімічних добрив і пестицидів та продає їх у ресторани.

Урожай на грядках збирають по кілька разів за сезон, пише ye.ua.

На невеликій ділянці Чіп Тейлор створив еко-господарство. Оскільки землі небагато, організував все так, щоб кожен її клаптик був задіяний. Грядки він формує з допомогою органіки. Листя, що опадає з дерев, перетворює на теплі грядки.

Культури, які він вирощує, нетипові для місцевості. В основному це зелень. Фермер каже, що попит на його продукцію зростає. Чіп Тейлор запевняє, що готовий виростити усе, що хоче замовник.

Зараз Чіп Тейлор сіє салати і вже в першій половині березня матиме свіжу зелень. У теплицях ще зріють помідори різноманітних сортів, підростає розсада мексиканського перцю, рідкісна для нашого клімату токійська біла цибуля, на грядках — салат, рукола, кинза, буряки.

 Американець не використовує хімічні добрива та пестициди. У господарстві є кількадесят курей, кінь, кози — їх також годують екологічно чистим кормом. Скажімо, для курей пророщують пшеницю і годують зеленню. У будинку дві кімнати відведені для мікрозелені. Тут під лампами росте горох, базилік, в горщиках — особливий перець хабанеро.

Родина Тейлорів у селі Залісці Дунаєвецького району оселилася два роки тому. Чіп — американець, місіонер. Лідія — українка, родом з Мелітополя. Сюди вони переїхали, щоб опікуватися реабілітаційним центром для нарко- та алкозалежних при місцевому костелі.