Агроквоти: що Україна закупає в ЄС

20 червня 2017, 13:11 1991

В рамках ЗВТ з ЄС за січень-травень 2017 р. зріс імпорт до України молочної продукції та сирів, в той же час знизилося ввезення свинини та живої великої рогатої худоби.

Про це свідчать дані Державної фіскальної служби, говорится у повідомленні «Українського клубу аграрного бізнесу».

Згідно з даними ДФС, за січень-травень 2017 р., порівняно з аналогічним періодом 2016 р., найбільше зріс імпорт сирів (майже на $5 млн) і склав $15,7 млн, трійкою найбільших постачальників сирів до України є країни ЄС є Польща, Німеччина і Франція.

При цьому, імпортовано живої великої рогатої худоби на 65% менше, ніж за аналогічний період минулого року. Загалом імпорт м'яса великої рогатої худоби зріс на 4%. Найбільша країна-імпортер —  Литва, з часткою 57%

Імпорт свинини знизився на 49%. Половина імпортованої свинини припадає на Нідерланди.

За січень-травень 2017 р. імпортовано м'ясо та їстівних субпродуктів птиці на $15,2 млн. Частка основних країн ЄС — 78%.

Згідно з даними ДФС, спостерігається зростання загального імпорту по всім категоріям молочної продукції. Значно зросли поставки з Німеччини та Польщі.

«Обсяг імпорту сирів зріс на 46% порівняно з січнем-травнем  2016 р. Також зросла частка країн ЄС у структурі імпорту, особливо наростила поставки Польща», — йдеться в повідомленні УКАБ.

Імпорт овочів зменшився порівняно з показниками минулого року.