Agroexpert вшосте обрав кращих молодих агрономів

21 листопада 2018, 13:49 3079

Цього року конкурс «Кращий молодий агроном» проводили вже вшосте. За попередні п’ять років учасниками конкурсу стало понад 250 осіб, а лише цього року оргкомітет відправив конкурсні завдання 139 особам. Це свідчить про підвищення популярності змагання серед агрономічної молоді.

Як і у попередні роки, учасники виконували завдання за чотирма номінаціями: «Селекція і насінництво», «Захист рослин», «Агрохімія і ґрунтознавство», «Плодоовочівництво». Про це AgroPortal.ua повідомили організатори конкурсу.  

Переможці конкурсу «Кращий молодий агроном 2018»:

Оксана Галабурда, номінація «Плодоовочівництво». 24 роки. Випускниця НУБіП 2017 року. Старший менеджер відділу продажів та надання агрономічних послуг ТОВ «Західний Буг».

Дмитро Марченко, номінація «Захист рослин». 25 років. Випускник та нині аспірант НУБіП. В межах дисертації досліджує оптимізацію контролю забур'яненості сої за різних систем землеробства. На його професійному рахунку досвід роботи в агрохолдингу та консультування з питань точного землеробства.

Василь Мельник, номінація «Селекція і насінництво». 26 років. Випускник Білоцерківського НАУ. Головний агроном «Агро-Регіон Бориспіль».

Іван Мельниченко, номінація «Агрохімія і ґрунтознавство». 24 роки. Навчався в Уманському університеті садівництва. Мобільний агроном компанії «Ресіліент» на Київщині.

Вперше в історії конкурсу було обрано п'ятого переможця з числа фіналістів конкурсу за результатами онлайн-БОРНІ «Молодих Скажених агрономів» від професійної агрономічної Facebook-спільноти «СкаЖений агроном». Ним став Андрій Шульга, 24 роки, агроном-дослідник «Слобожанщина-Агро» холдинга ІМК, випускник СНАУ.


Для довідки: конкурс проводить редакція журналу Agroexpert з 2013 року. Метою конкурсу є виявити молодих перспективних фахівців у рослинництві, які починають чи нещодавно розпочали свій професійний шлях та мають бажання розвиватися далі. Журнал Agroexpert та компанії-партнери, які підтримують конкурс, прагнуть надати молодим спеціалістам впевненість у власних силах.