Аграрний комітет запропонував депутатам прийняти 46 законопроектів

04 вересня 2018, 11:35 1631

Комітет з питань аграрної політики та земельних відносин на погоджувальній раді парламенту рекомендував та передав 46 законопроектів на розгляд дев'ятої сесії Верховної Ради України VIII скликання, яка стартує сьогодні.

Про це на своїй сторінці у Facebook заявив заступник голови комітету Олександр Бакуменко.

«Найбільш важливі з цих законопроектів спрямовані на приведення українського законодавства у відповідність до положень законодавства Європейського Союзу , а також удосконалення правового регулювання земельних відносин», — написав він.

За його словами, у порядок денний вже внесено два аграрних законопроекта. Перший  —  № 4532 «Про визнання такими, що втратили чинність, деяких законів України щодо державного регулювання виробництва і реалізації цукру. Другий — № 7060 «Щодо стимулювання створення і розвитку сімейних фермерських господарств та припинення корупційних зловживань у сфері розпорядження землями державної та комунальної власності.

«Окрім цього, виступив з проханням включити до розкладу пленарних засідань Верховної Ради на цей пленарний тиждень або на наступний пленарний тиждень (з 18 по 20 вересня 2018 року) підготовлений до розгляду у другому читанні законопроект № 3157 (щодо уточнення порядку передачі в оренду водних об'єктів у комплексі з земельними ділянками)», — додав Олександр Бакуменко.

«N.B.!»  Старт нової сесії парламенту: плани Аграрного комітету

На думку заступника голови агрокомітету, розгляд і прийняття зазначених законопроектів є надзвичайно важливим, оскільки їх прийняття надасть потужний поштовх для подальшого розвитку аграрної галузі в цілому.