Аграрії отримали від ДПЗКУ 25 млн грн за майбутній урожай

08 лютого 2017, 13:24 1780

ПАО «Державна продовольчо-зернова корпорація України» успішно завершила перший етап осінніх форвардних закупівель.

Про це повідомила начальник відділу форвардних закупівель ПАТ «ДПЗКУ» Наталія Головань, повідомляє прес-служба корпорації.

«Нині ми можемо констатувати успішне завершення першого етапу осіннього форварду.  Усі виробники, які уклали договори поставки зернових врожаю 2017 р., вже отримали перші авансові платежі на загальну суму майже 25 млн грн. При цьому всі платежі здійснено у терміни, визначені самими сілгоспвиробниками. Другу частину авансу, який має скласти ще близько 10 млн грн, фермери отримають в березні-квітні цього року після початку вегетації озимини», — поінформувала Головань.

Начальник відділу форвардних закупівель також наголосила, що вже розпочато прийом заявок за весняною форвардною програмою на поставку озимих та ярих пшениці і ячменю, а також кукурудзи та сої врожаю 2017 р.

«Згідно з цими заявками, сплата коштів буде здійснюватись після оцінки стану посівів запропонованої до продажу культури. Збір необхідних документів для укладання договорів поставки зерна майбутнього врожаю здійснюється вже зараз через відповідні регіональні відділення», — додала Наталія Головань.


Для довідки: ДПЗКУ створена урядом України в серпні 2010 р. До її складу входить розгалужена мережа філій — лінійні та портові елеватори, млини, комбікормові й круп'яний заводи. Сумарно 53 підрозділи-філії ДПЗКУ можуть зберігати 3,75 млн т зернових, у тому числі сумарні потужності з перевалки на експорт Одеського та Миколаївського портів складають близько 2,5 млн т зернових вантажів на рік.