Аграрії підживлюють озимі у 16 областях України

23 лютого 2018, 09:17 3554

В Україні 16 областей станом на 22 лютого 2018 р. приступили до підживлення озимих зернових культур, роботи проведено на 592 тис. га, що складає 8% до прогнозу.

Про це йшлося під час відеоконференції Міністерства аграрної політики та продовольства з департаментами АПК обласних державних адміністрацій.

Як зазначається, за попередніми даними про підготовку до проведення весняно-польових робітз регіонів, посівна площа під урожай 2018 року співставна з минулорічною та очікується в межах 27,2 млн га. З них під зерновими культурами — 14,6 млн га (54%), що відповідає нормативам оптимального співвідношення культур у сівозмінах.

 

Учасники заходу також обговорили програми держпідтримки аграрного сектору, які дозволять сільгоспвиробникам отримати своєчасну реальну допомогу та зупинять негативні тенденції в стагнуючих зараз галузях.

 «Особливості цьогорічних урядових програм — зосередженість на підтримці тваринництва, на яке виділено 4 із 6 мільярдів гривень, та розвитку підприємництва на селі, які забезпечать довготривалий економічний та соціальний ефекти», — зазначив Перший заступник міністра Максим Мартинюк.

Він додав, що програми від уряду охоплюють максимально широкий спектр агровиробників — від підприємств до сімейних ферм і домашніх господарств. Інформація про порядок отримання дотацій має дійти абсолютно до кожного аграрія.