В Австралії вперше випустили безпечне сире молоко

03 липня 2016, 10:00 3403

Як і в багатьох інших країнах, продаж сирого молока для вживання в їжу в Австралії є незаконним, адже воно містить мікроорганізми, які можуть викликати серйозні захворювання. Але одна австралійська компанія винайшла спосіб «холодного пресування», що дозволяє зробити сире молоко безпечним.

Про це пишуть Вести.Ru.

Компанії Made by Cow (або «Зроблено коровою») дозволили виробляти і продавати «пресоване холодом» сире молоко в якості альтернативи традиційному пастеризованому напою. Співробітники компанії вже отримали дозвіл на продаж такого продукту від Управління, пов'язаного з харчовою продукцією в штаті Новий Південний Уельс (NSW Food Authority).

Коментуючи нововведення, засновник компанії Саксон Джой (Saxon Joye) сказав, що «хороше управління стадом, доїльна техніка, що відповідає всім нормам гігієни і спосіб холодного пресування дозволяють поставити стовідсотково безпечне для вживання сире молоко на полиці супермаркетів».

Як пояснює Джой, пресування холодом — це штучне збільшення тиску в резервуарі з молоком. Натурпродукт стискається приблизно на 15% протягом декількох хвилин для видалення шкідливих мікроорганізмів. Вартість такого молока, за словами виробників, не перевищуватиме п'яти австралійських доларів за одну пляшку об'ємом в 750 мл.

Співробітники NSW Food Authority відзначають, що сирим молоком продукцію Made by Cow називати не можна, так як воно пройшло «обробку високим тиском» для того, щоб позбутися патогенів. Проте самі представники австралійської молочної компанії називають своє молоко саме сирим, аргументуючи це тим, що воно зберігає після незвичайної стерилізації всі поживні речовини і вітаміни (такі як A, B1, B2, B12), які зазвичай знищуються під впливом високої температури, що робить його кориснішим за стерилізоване традиційним способом чи пастеризоване.  


Для довідки: Австралія на законодавчому рівні є країною, де заборонено продавати для вживання у їжу сире молоко. Але компанія «Perth Organics», яка займається сімейним бізнесом, знайшла вихід з цієї ситуації — вона продає молоко для використання у косметичних цілях. На офіційному сайті компанії чітко вказано, що якщо людина скаже, що купляє це молоко для того, щоб його пити, ні однієї партії не отримає.