Учені встановили, що яблука сприяють омолодженню організму

30 жовтня 2016, 09:25 2310

За дослідженнями британських вчених, яблука сприяють омолодженню організму.

Про це повідомляє Академія Органічного Садівництва Ecogarden.

Зокрема, експеримент за участю добровольців різної статі і віку засвідчив, що регулярне споживання великої кількості яблук дозволяє запобігти окислювальним процесам в організмі і захистити шкіру від дії вільних радикалів. Це відбувається завдяки поліфенолам і флавоноїдам, які ефективно знижують ризик розвитку серцево-судинних захворювань.

В той же час вчені з Нью-Йорка дослідили, що якщо з’їдати в день декілька яблук в поєднанні з іншими фруктами і овочами, це дозволить помітно знизити ризик розвитку онкології у жінок.

Аналіз декількох досліджень, присвячених користі яблук, дозволив вченим зробити висновок, що любителі яблук відчувають себе молодше в середньому на 17 років, ніж є насправді.

При цьому, відмічається, що для людини найбільш корисною є та продукція, яка вирощується безпосередньо в її регіоні, і в денному раціоні вона має складати не менше 70%.


Для довідки: незважаючи на те, що в Україні вирощується достатня кількість яблук (1,2-1,5 млн т за результатами 2015 р.), ми все одно імпортуємо їх, переважно з Польщі.