Названа підстилка, яка збільшує продуктивність корів

08 лютого 2017, 18:00 2322

Результати досліджень, проведених вченими університету Вісконсін-Медісон, свідчать, що на фермах, де використовували неорганічну підстилку, був найнижчий показник кількості соматичних клітин (КСК) в загальному молоці та найвищий показник продуктивності.

Про це повідомляє Асоціація виробників молока із посиланням на Hoard`s.

Річні надої y таких господарствах були на 770 кг та 1150 кг вище порівняно з господарствами, що використовували органічну підстилку та підстилку з гною відповідно.

Також вчені помітили, що на фермах з підстилкою з відновленого гною кількість низькопродуктивних та корів з діючими лише трьома чвертями була вищою. На фермах, де підстилку в стійлах постійно підміняли та додавали нову, КСК була низькою. У господарствах, що замінювали підстилку двічі на тиждень, КСК була вищою. Найвища кількість патогенів у підстилці з піску накопичується через два дні після того, як її стелять у стійло.


Для довідки: вчені університету Вісконсін-Медісон провели дослідження на 325 молочних фермах, що виробляли більше 11 тис. кг молока на рік. Серед цих ферм 60% використовували неорганічну підстилку (пісок чи вапно), 19% − органічну, а 9% − з відновленого гною. Усі інші ферми використовували поєднання органічної та неорганічної підстилки.