У НУБіП відкрилася Лабораторія безпілотних рішень

10 серпня 2022, 12:00 2937

При Кафедрі агрохімії та якості продукції рослинництва ім. О.І. Душечкіна НУБіП відкрився навчально-практичний проєкт «Лабораторія безпілотних рішень», який має на меті забезпечити студентам доступ до передових технологій в процесі навчання. Адже попит на фахівців, які вміють працювати з робототехнікою в агро, зростає.

Про це повідомляє пресслужба компанії DroneUA.

Відзначається, що високотехнологічний простір для студентів було створено за підтримки світового лідера з виробництва дронів-обприскувачів та робототехніки в агро компанії XAG – formerly Xaircraft. А «Лабораторія безпілотних технологій» — це лише початок створення майбутньої Академії інновацій.

«Проєкт «Лабораторія безпілотних технологій», а в перспективі — «Лабораторія роботизованих рішень для агробізнесу» — фактично це той локальний осередок, на базі якого студенти зможуть у процесі навчання ознайомлюватися з передовими рішення в робототехніці для агробізнесу від лідера ринку — бренду XAG. Як бізнес, ми розуміємо, що дипломовані фахівці будуть надзвичайно затребувані, і це актуально вже сьогодні», — коментує співзасновник DroneUA Валерій Яковенко.

За його словами, Академія інновацій XAG — це співпраця на довгострокову перспективу, яка дасть змогу кардинально закріпити інноваційні підходи в сільському господарстві.

«Лабораторія безпілотних технологій» надасть можливість:

  • проводити практичні навчання з використанням дронів-обприскувачів, систем автопілотування та іншої робототехніки в агро;
  • спілкуватися з практиками та експертами ринку, отримуючи максимально робочі поради та досвід, з яким будуть готові працювати на підприємствах ще в процесі навчання;
  • занурюватися в передові практики та технологічні рішення від XAG – formerly Xaircraft, тим сами стаючи затребуваними спеціалістами на міжнародному ринку.

Для довідки: Академія інновацій — освітньо-практичний проєкт, який реалізовується за підтримки бренду XAG у межах Меморандуму про співпрацю компанії DroneUA та Національного університету біоресурсів і природокористування України.