Створено першу у світі платформу штучного інтелекту для фермерів

12 лютого 2023, 16:00 3124

Запущено першу у світі платформу штучного інтелекту для сімейних фермерських господарств. Платформа Hi Saai на базі WhatsApp використовує мільярди точок даних в інтернеті для розробки складної структури, в межах якої повна відповідь на низку запитань, пов'язаних із фермою, дається протягом кількох хвилин.

Про це повідомляє Freshplaza.

«Щоб вижити в умовах, коли великі корпоративні групи та багатонаціональні компанії все частіше беруть на себе первинне виробництво, дрібним та середнім фермерам потрібна допомога передових цифрових технологій. У майбутньому ферми будуть керуватися за допомогою даних, роботів, дронів та супутників, технології блокчейн та особливо штучного інтелекту (ІІ). Місія Saai як мережі сімейних фермерських господарств полягає в тому, щоб зробити цю технологію доступною для кожної фермерської сім'ї», — зазначає голова виконавчої ради Saai д-р Тео де Джагер, 

Зазначається, що Hi Saai навчається на власному досвіді та дослідженнях та вдосконалюється. Він все ще перебуває на стадії розробки, і все більша група фермерів залучається до платформи для усунення недоліків. Протягом кількох тижнів безкоштовний інструмент підтримки управління Hi Saai буде доступний кожному фермеру в Південній Африці, перш ніж буде запущений в інших країнах світу. Наразі Saai вже веде переговори із сільськогосподарськими союзами по всьому світу, щоб зробити платформу максимально доступною.

«Найвіддаленіші, найменші та найбідніші фермери можуть отримати найкращу доступну пораду від Hi Saai, якщо вони мають підключення до інтернету», — відзначають розробники.