Inmarsat запускає масштабний проект підтримки «розумних» міст і сільського господарства

13 травня 2017, 11:04 2371

Компанія Inmarsat 11 травня анонсувала новий проект під назвою LoRaWAN (Low Power Wide Area Network), мета якого — підтримка ініціативи розвитку «розумних» міст.

Про це AgroPortal.ua повідомили в прес-службі міжнародної компанії.

В тому числі, проект пов'язаний з розвитком сільського господарства та подоланням основних проблем фермерів.

Як відзначають в Inmarsat, сільське господарство щорічно зіштовхуються з такими проблемами, як нестача води, крадіжки майна, забруднення навколишнього середовища і обмежений доступ до землі. Компанія обіцяє допомогу в вирішенні цих проблем за рахунок більш розумного і ефективного управління ресурсами.

Для початку Inmarsat взялася реалізувати свій проект в Руанді, а потім поступово і в усій Африці. Зокрема, компанія оголосила про розгортання широкої інфраструктури інтернет мережі навколо міста Кігалі, для того щоб зробити столицю Руанди «розумним» флагманом.

«Ця мережа надасть можливість підключатися до різних додатків, які приносять користь сільськогосподарському сектору. Ряд технологічних демонстрацій вже розгорнуті навколо Кігалі, в тому числі ініціатива точного землеробства, яка призначена для підвищення врожайності і поліпшення управління водними ресурсами», — пояснюють в компанії.

В Inmarsat розповіли, що мережа LoRaWAN була розроблена разом із Actility, лідером в області Low Power Wide Area Networks, для промисловості і бізнесу. Програмне рішення дозволить забезпечити місто мережею, дасть можливість різним організаціям розробляти мобільні додатків, а підприємцям легко підключати свої пристрої до загальної мережі. В додатках можна буде отримати інформацію про будь-яку кількість міських потреб, включаючи транспорт, комунальні послуги, охорону здоров'я та освіту.

Для того щоб продемонструвати, як працюватиме даний задум, Inmarsat разом з партнерами Actility і Jersey Telecom розгорнули ряд доказових концепцій і технологічних демонстрацій навколо Кігалі. До них відносяться: екологічний моніторинг, який буде включати в себе датчики, що знаходяться на будівлях для моніторингу якості повітря; «розумний» автобус, який буде оснащений супутниковим інтернетом, що забезпечує зв'язок навіть у віддалених населених пунктах; ініціатива точного сільського господарства, яка призначена для підвищення врожайності і поліпшення управління водними ресурсами.

«Ми беремо на себе ініціативу створити таку екосистему, де приватні і державні організації зможуть експериментувати з технологією в яскравому і живому місті», — говорить президент Inmarsat Пол Гудоніс (Paul Gudonis). 

Зі свого боку, генеральний директор Actility Майкл Маліка (Mike Mulica) додав, що програма є хорошим стимулом для розвитку міст, галузей промисловості і сільського господарства. «Нам у першу чергу важливо змінити життя людей на краще, а особливо в Африці», — сказав він.


Для довідки: Inmarsat є провідним постачальником глобальних послуг мобільного супутникового зв'язку. Починаючи з 1979 р. він надає надійну передачу даних і голосу незалежно від того, відбувається це на суші, на морі або в повітрі. Inmarsat працює по всьому світу в основних портах і центрах торгівлі. Акції компанії котируються на Лондонській фондовій біржі.